категорії: стаття

Оболонська 211-та школа – «найекологічніша»

Оболонська 211-та школа, що на проспекті Героїв Сталінграду, 13 Б, – «найекологічніша»! Саме вона перемогла у програмі «Європейські школи за живу планету», ініційовану Фондом Дикої Природи та ERSTE Фундацією. Завдання акції – формування екологічного ставлення школярів до проблем охорони довкілля та створення шкільних проектів захисту навколишнього середовища.

Протягом півроку, з жовтня минулого до червня цього року, спеціалізована школа № 211 «Школа миру», асоційована школа ЮНЕСКО, змагалася з ще 30-ма навчальними закладами із 10-ти країн Європи у праві називатися найбільш екологічно креативною та свідомою. Команда школи, що складалася з учнів 10-х класів, виконала проектну роботу, яка і стала переможцем заходу. Охорона Дунаю та Карпат, вплив людини на довкілля – такою була її тематика. В якості нагороди від організаторів проекту школярі-учасники мали змогу завітати на тиждень до Австрії, де пройшли екологічну освітянську програму на базі національного екологічного парку.

Представники Оболонської фракції Блоку Юлії Тимошенко Галина Занько та Олександр Ракша прокоментували суспільну значущість проведення заходів такого характеру та залучення якомога більшої кількості свідомої молоді до подібних проектів:

 «В межах проекту школярами була створена театралізована вистава на екологічну тематику: «Ми небайдужі або Екологічний слід». Вистава була показана усім школярам школи, а також широкому загалу глядачів: на міжнародний День Води вистава була показана в Водно-інформаційному центрі, в Британській Раді, на міжнародний День Землі вистава була показана в Київському Зоопарку, а на день Києва вистава була показана на сцені відкритого театру біля Водно-інформаційного центру для відвідувачів та гостей Києва»

Депутати наголосили на домінантній ролі місцевої влади в активному сприянні та постійній допомозі оболонцям в розвитку та становленню всіх сфер громадянського суспільства.

«Також була реалізувала програма «Місяць Землі». Місяць почався з відзначення міжнародного часу Землі, коли для зменшення енергоспоживання та солідарності зусиль у всьому світі були вимкнуті усі електричні прилади протягом однієї години. В школі був проведений конкурс екологічного малюнку серед молодших класів і була організована акція по збору макулатури, під час якої було зібрано 12,5 тон макулатури. В школі була проведена зустріч з шведською делегацією від школи, що також займається екологічними проектами. Були проведені дружні зустрічі та обговорення нагальних питань екологічного виховання.» – детально розповіли депутати.

id=559&Itemid=